mommy wars tag
Mama

De mommy wars tag!

31 mei, 2017

 

Er zijn van die onderwerpen die bij moeders altijd een discussie lijken te veroorzaken. Op momambition.nl kwam ik de mommy wars tag tegen. Hier zijn een aantal van deze onderwerpen op een rij gezet en vandaag vertel ik welke keuzes ik heb gemaakt.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Ik ben begonnen met borstvoeding. Na ongeveer 4 maanden zijn we overgestapt op flesvoeding. Ik had haar zelf tot ongeveer 6 maanden borstvoeding willen geven. Helaas kreeg Emma spruw en ik ook… Daarna kreeg ik nog 3x een borstontsteking en bleek Emma’s tongriempje iets te kort om het vacuüm volledig vast te houden. Hierdoor kwam de productie niet goed meer op gang en zijn we overgestapt op flesvoeding.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Emma heeft altijd een eigen bed gehad, maar slaapt het liefst bij mij in bed. Omdat wij maar 1 slaapkamer hebben (en die dus delen) staat haar bed naast die van mij… Ze begint regelmatig in haar eigen bed, maar kruipt ’s nachts vaak toch bij mij.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Emma is al een tijdje zindelijk, dus gelukkig hebben we nu geen luiers meer nodig. Ik heb altijd kant en klaar luiers gebruikt, voor het gemak. Een baby is veel werk en ik was al blij dat ik de ‘normale’ was bij kon houden.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Ik ga voor een combinatie. Ik vind houten speelgoed mooi en duurzaam. Maar speelgoed met licht en geluid doet het hier ook erg goed.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Fruit pureerde ik meestal zelf. Als ik had gekookt at Emma met ons mee, haar portie werd in het begin nog gepureerd maar dat was al vrij snel niet meer nodig. Potjes hebben we in het begin vooral gebruikt wanneer we een dagje weg waren of zelf ongezond aten.

Dragen of wagen?
Ik heb het allebei gedaan. Begonnen met een wagen, maar toen ik meer over dragen begon te lezen heb ik een draagdoek gekocht. Ik vond het erg fijn Emma te dragen maar vond dat geknoop wel een gedoe. Als ik nu opnieuw zou moeten kiezen met de ervaringen die ik nu heb,  zou ik wel gaan dragen, maar liever met een SSC en niet meer met een doek.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Ik heb niet echt heel actief aan zindelijkheidstraining gedaan. Ik liet haar in de zomer gewoon regelmatig in haar blote billen lopen… Als er dan iets gebeurde was het “oh oh, daar staat het potje”. Zo is het eigenlijk bijna vanzelf gegaan. Ik vind wel dat een kind zindelijk hoort te zijn zodra het naar school gaat. (medische uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd.)

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit in mijn leven bij de Primark ben geweest. Ik ben niet heel erg gek op winkelen. Ik shop dus meestal online. Daarbij kijk ik meer naar wat ik leuk vind dan waar het vandaan komt, ik ben niet heel erg bewust bezig met eerlijke merken.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Er is zeker ruimte voor onderhandeling tot op zekere hoogte. Als iets gevaarlijk is of gewoon niet kan dan kan het niet. Maar als we bijvoorbeeld in de speeltuin zijn en ik wil naar huis, maar Emma (natuurlijk) niet dan onderhandelen we wel…

“Ok Emma je mag nog 1 ding kiezen om te spelen en dan gaan we naar huis”.
“Nee mama, nog 3 dingen dan?”
“Nou 1x van de glijbaan en dan mag je nog 1 ander ding kiezen.”
“Ok mama!”
Dit soort kleine onderhandelingen voorkomen bij ons regelmatig drama. Natuurlijk weet ik stiekem van te voren al wel dat ik laag moet inzetten om de onderhandelingen te beginnen 😉

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Toen Emma nog een baby was liet ik haar eigenlijk nooit huilen. Ik geloof er dan ook niet in dat je een baby kan verwennen.
Nu ze 4 is is dat wel een beetje anders. Natuurlijk laat ik haar nooit huilen als er echt iets is. Wanneer ze huilt omdat ze haar zin wil, nadat ik haar heb uitgelegd waarom iets niet kan of mag, dan laat ik haar wel ‘huilen’.

 

Deze mommy wars tag is oorspronkelijk bedacht door Esther en Betty van mamazoektuit.nl.
Heb jij de tag al ingevuld of ben je van plan dit ook te doen? Laat me dat dan zeker even weten in de comments. Natuurlijk mag je ook jouw antwoorden in de comments achter laten.
Ik ben benieuwd, hoe sta jij tegenover deze ‘mommy wars’ onderwerpen?

  1. Zola huilt nauwelijks, maar als ze huilt, moet ze soms wel even wachten. Als ik net bezig ben met Oz ofzo, is het niet anders. En andersom geldt dat ook. Ik merk dat dat nu heel anders is, dan toen ik voor het eerst moeder werd. Maar dat is natuurlijk logisch. Toen kon mijn kind alle aandacht krijgen.

  2. Haha dat in bed kruipen deed de middelste tot de 4 jaar regelmatig snachts. Nu slapen ze alle drie in het eigen bed en dat vind ik erg fijn. ‘S ochtends komen ze wel altijd even knuffelen.

    1. Ik vind het ook altijd erg leuk om ze bij andere t lezen… Sommige vragen leken voor mij ook al heel ver in het verleden (terwijl dat eigenlijk best meevalt natuurlijk haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *