Mama

Fidget spinners de nieuwste rage!

24 mei, 2017

Fidget spinners, je kan er niet meer omheen. Ze zijn de rage van het moment.
Ik had er al veel over gehoord en gelezen, maar dacht dat Emma met haar 4 jaar nog te jong zou zijn voor de rage. Tot zij afgelopen maandag uit school kwam…

“Mama, mag ik ook een spinner?”
Natuurlijk wist ik waar ze het over had, maar ik hield me nog even van de domme…
“Een wat? Wat is dat dan?”
Met grootse handgebaren probeert ze duidelijk te maken hoe zo’n ding eruit ziet
“En dan kan je draaien en draaien en draaien…”

En inderdaad, dat kan je ermee… Draaien en draaien en draaien. Dat is dan ook meteen een kritiek puntje, want van veel ouders hoor en lees ik… “Ik snap de rage niet, wat is daar nou leuk aan? Je kan er alleen maar mee draaien”.
Ik snap het wel, ik had vroeger ook zoiets. Ik weet niet of andere ouders de tol nog kennen maar daarmee kon je dus… Inderdaad, draaien en draaien en draaien.
Ik kon me er in ieder geval uren mee vermaken, dat ding een zwieper geven en kijken of die deze keer een sec. langer bleef draaien dan de vorige keer.

Als we thuis komen bestellen we dan ook een fidget spinner voor Emma.
De prijs ligt zo’n beetje tussen de 5 en 10 euro al heb je ook luxere uitvoeringen met bv. led lampjes waar je meer voor betaald. Emma wil een gele, want dat is haar lievelingskleur.
De fidget spinner wordt geleverd terwijl Emma op school zit en ik besluit hem mee te nemen als ik haar ophaal.
“Kijk is wat ik heb…”
“Mijn spinnerr!!!”
Trots laat ze aan iedereen zien dat zij nu ook haar eigen spinner heeft en iedereen die wil mag er ook even mee spelen…
Voor Emma is dit de eerste rage waar ze zelf aan mee wil doen maar er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen…

Hebben jullie al een fidget spinner in huis?

  1. Onze 6 jarige is er ook mee weg. Wel benieuwd hoe lang dit zal duren. Ik heb er gevonden in de speelgoedwinkel aan 6 euro per stuk en nog 1 op bol.com voor 14 euro (met led)

  2. Zelf ben ik niet helemaal thuis in deze dingen, maar toevallig zag ik mijn neefje met zo’n spinner op onze familiedag. Kijken hoe lang deze rage blijft hangen ;). Liefs.x

  3. Ik sta voor de klas (middelbare school) en dan vind ik ze wel vervelend hoor! Constant dat gezoem en gedraai 😉 En natuurlijk steeds: “mag ik hem even?!” Ik kan me voorstellen dat het voor de kinderen/leerlingen prettig kan zijn, maar in de klas zie ik ze liever niet haha!

    1. Dat kan ik me dan ook weer helemaal voorstellen. Ik weet dat ze orgineel zijn bedacht voor kinderen met concentratie problemen, maar hij wordt nu toch echt gewoon gebruikt als “speelgoed” en dat vind ik ook niet thuishoren in een klaslokaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *