haren kammen
Mama

Geen haren kammen!

17 mei, 2017

 

“Geen haren kammen hé mama!”. De standaardzin van Emma als ze me met een borstel aan zag komen, iedere morgen weer!
“We moeten je haren kammen Emma, anders kunnen we het zo afknippen”.

Het herinnerde me aan vroeger, toen ik een klein meisje was. Toen ik mijn haar niet wilde kammen omdat dat pijn deed. Elke ochtend was het geschreeuw en gezeur. Ik was er toen van overtuigd dat als ik een dochter zou krijgen, dat niet zou gebeuren. Ik zou zachtjes doen, zonder dat getrek!
Maar het was niet zacht genoeg… Emma schreeuwde moord en brand, alsof ik haar de haren uit haar hoofd trok. Ineens zag ik mijn moeder niet meer als iemand die ‘expres hard deed’. Natuurlijk deed ze dat niet expres! Het was een ramp, iedere morgen weer. Eerst voor mijn moeder, nu voor mij.
Ik kan me dan ook goed voorstellen dat er moeders zijn die alleen al om die reden besluiten dat iets korter haar toch ook best leuk kan staan.

Maar voor dit probleem heb ik nu eindelijk DE oplossing. En hoewel dit hele blog nu misschien ineens klinkt als een goedkope tell-sell reclame wil ik duidelijk maken dat dit blog op geen enkele manier is gesponsord, ik ben zelf gewoon zo ontzettend enthousiast over deze haarborstel dat ik het graag deel met andere mama’s.

tangle teezer

De Tangle Teezer. Wij hebben de borstel gekregen van Emma’s opa die met haar naar de kapper ging. Toen hij haar terug kwam brengen had hij deze borstel gekocht. Mijn eerste gedachte was “ok, het zal wel”. Maar toen ik de borstel voor het eerst gebruikte en Emma niet begon te schreeuwen was ik om. Natuurlijk wilde ik zelf ook wel eens weten wat er dan zo geweldig was, dus besloot ik mijn eigen haar er ook mee te kammen en serieus, wat een verschil! Je hoeft er inderdaad niet mee te trekken, waardoor je haar ook niet afbreekt!

tangle teezer

Natuurlijk appte ik gelijk mijn beste vriendinnetje (en kapster) Gerdien. Zij heeft ook 3 meiden met lang haar dus dit was een uitkomst… Haar reactie?
“Oh ja, die heb ik ook voor mijn meiden, ideaal!”
Euhmz, ok Gerdien… Thanks for sharing!

Bij deze deel ik deze awesome borstel dus wel met jullie! Kennen jullie de Tangle Teezer al?

 

 

    1. Er is ook een speciale versie voor dik krullend haar, volgens de ervaringen van mensen met krullend haar werkt deze ook heel erg goed, maar daar heb ik dus geen persoonlijke ervaring mee 🙂

  1. Ik heb deze borstel wel eens zien liggen bij de kapper en dacht het zal wel. Maar het werkt dus echt begrijp ik 😉 Alleen heb ik een zoontje met kort haar, dus (nog) niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *