Mama

Kleding voor je newborn baby

7 juni, 2017

 

Toen ik zwanger was dacht ik vaak aan hoe het zou zijn als ik mijn kindje voor het eerst in mijn armen zou hebben. Hoe zou hij of zij eruit zien? Zou het op mij lijken? Is het gezond?
Tijdens de echo’s kon ik al regelmatig een glimp van de kleine opvangen en dat maakte me eigenlijk alleen maar nieuwsgieriger! Ik kon ook niet wachten om te horen of we een jongetje of meisje zouden krijgen.
Toen we te horen kregen dat het een meisje werd kon ik de kleding gaan uitzoeken die ze voor het eerst zou gaan dragen. Omdat ik een geplande keizersnede zou gaan krijgen, zouden we een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Gewassen en gestreken had ik dan ook een aantal ontzettende schattige pakjes klaar liggen. Wat rompertjes, roze mutjes, kleine sokjes en een paar kleding setjes.

Sommige kindermode-merken hebben een ‘newborn’ collectie voor de pasgeboren kindjes. Hier wordt rekening gehouden met het gemak van de ouders en het draagcomfort voor de baby.
Je ziet kleintjes altijd met warme sokjes en mutsen. Dit komt omdat warmte hun lijfje snel via de voetjes en het hoofdje verlaat. Bij newborn kleding collecties vind je dan ook altijd een leuk aanbod aan mutsjes en sokken. Vaak van een dubbele laag zacht tricot. Dit is soepel en vormt zich perfect naar je baby, je wilt natuurlijk dat er niets knelt.
Naast een noodzakelijke mini luier (waarvan ik na een paar weken dacht, paste Emma dáárin?!) koos ik meestal voor een rompertje. Natuurlijk is draagcomfort ook bij een romper erg belangrijk. Bij newborn mode vind je daarom zachte soepele stoffen. Er is enorm veel keus, de printjes gaan van eenvoudig tot stijlvol en van stoer tot schattig. De luiersluiting in de rompertjes maakt het makkelijker om de luier te verwisselen.

Waarschijnlijk krijg je een hoop kleertjes als kraamcadeau. Je wilt dan het liefst zachte broekjes, rompertjes, shirtjes, truien of vestjes en kruippakjes in je garderobe hebben.
Als je nog op zoek bent naar newborn cadeaus dan kun je natuurlijk ook denken aan een leuke rammelaar, hydrofielluiers met een schattig printje of een slaap of trappelzak. Ook een wikkeldoek of de eerste schoentjes of slofjes zijn leuke en originele kraamcadeaus. Heb jij binnenkort een babyshower en nog geen cadeautje? Kijk dan ook eens bij deze kinderkledig sale!

 

 

  1. Een aantal vriendinnen van me zijn nog niet lang geleden bevallen en kraamcadeaus vind ik altijd zo lastig haha. Meestal ga ik voor kleertjes (in overleg met de mama ;)). Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *