Mama

Deze 10 vragen willen moeders niet meer horen!

14 juni, 2017

 

Op het moment dat je moeder wordt is er veel waar je over na moet denken. Je komt voor moeilijke keuzes te staan en wil natuurlijk het beste voor je kindje. Maar het is niet alleen je kindje waar je je aan moet verantwoorden zo lijkt het. Van vage bekende die ineens zeer persoonlijke vragen gaan stellen, tot en met opmerkingen die ronduit brutaal of kwetsend zijn. Vandaag zet ik 10 vragen die moeders kregen op een rijtje.


1.
Olga van daarwaseens.nl kwam er na 2 maanden achter dat zij zwanger was. Haar ex wilde niets van de zwangerschap weten en daarom koos ze ervoor om de baby alleen op te voeden. Omdat ze nog druk bezig was met (af)studeren, kwam de vraag over ‘planning’ steeds hard binnen…


2.
Lisette van lisetteschrijft.nl, herkent dit soort vragen, maar daar bleef het niet bij…


3.
Linsey is moeder van een kindje met down syndroom…

4. Gerdien wilde jong moeder worden…

5. Twee vragen aan Linda van volmaakt-onvolmaakt.nl, zo’n dikke buik blijft fascinerend natuurlijk…

6. Deze vriendin zag haar one-on-one tijd met Mirjam van MetMirjam.com al verdwijnen…

7. Je houdt het natuurlijk niet bij 1 kindje. Roxanne van Smiling Beauties kreeg kort na de geboorte van haar eerste kindje deze vraag …

8. Maar ze moeten dan ook weer niet tegelijk komen. Dat ondervond Linda van go-or-no-go.nl toen zij zwanger was van een tweeling…


9.
Krijg je meer dan twee kinderen? Dan is er maar 1 ding mogelijk…


10.
En dan is het echt wel genoeg…

Deze vragen kun je moeders dus beter niet meer stellen. Dit zijn geen vragen waarop een moeder een ander een antwoord verschuldigd is. Bovendien kunnen dit soort vragen behoorlijk hard aankomen.

Wat vind jij van dit soort vragen en zijn ze herkenbaar voor jou?

 1. Leuk dat je dit hebt onderzocht. De vraag of ik zeker wist dat er maar één in zat heb ik met mijn tweede zwangerschap veel moeten aanhoren. En zodra mijn dochter één jaar was kon ik de vraag verwachten wanneer ze een broertje of zusje zou verwachten.

  1. Echt heel erg herkenbaar ook! Ik heb natuurlijk zelf maar 1 dochter en de vraag wanneer er nog een tweede komt heb ik dus ook vaak gehad. Ondertussen is het veranderd in wil je nog een tweede?

 2. Mijn hemel. Waar bemoeien andere mensen zich in hemelsnaam mee? Kromme tenen van de vragen in de voorbeelden. De vraag die mij altijd erg raakt (maar dat is mijn eigen pijnpunt): “Wanneer komt de tweede?”. Ja, die komt er dus niet. Ik ben hartstikke blij dat we überhaupt een kindje hebben mogen krijgen.

 3. Of het wel gepland was, die vraag heb ik ook wel vaker gehoord toen ik op mijn 23e zwanger was van de eerste. Toevallig wel, maar het gaat ze inderdaad niks aan. En de vraag van een wildvreemde die in de kinderwagen gluurt, of de vader soms een buitenlander is, vond ik ook nogal brutaal.

 4. Wat een bizarre vragen zitten erbij zeg.
  De vraag die ik twee keer kreeg bij 25 en 28 weken, je moet al bijna bevallen zeker?
  En toen was mijn buik nog niet eens zo gigantisch als bij 40 weken.

 5. Ik heb geloof ik nooit van dit soort dingen naar m’n hoofd geslingerd gekregen (of het gewoon niet opgeslagen haha) toch te bizar eigenlijk wat mensen allemaal maar vragen… Meest rare situaties die ik had waren bij de gyna – wat die mensen allemaal durven zeggen is nog veel vreemder .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *