Dagje uit | Musea

Het Nederlands Openluchtmuseum

5 juli, 2017

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, ga je terug in de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent, in dit museumpark kom je ogen te kort. Je kunt het park te voet verkennen, maar er rijdt ook een ouderwetse tram waarmee je je door het park kunt laten vervoeren. Emma, die sowieso al fan is van het openbaar vervoer, vind dit natuurlijk helemaal geweldig!

We stappen uit bij het kindererf, hier mogen de kinderen aan het werk. Zo kunnen ze water pompen, emmers dragen met een juk en leren hoe je een koe melkt.

 

In de Vlaamsche schuur op het Kindererf, kunnen kinderen onder leiding van de boerin, de dieren van dichtbij bekijken. Ze krijgen uitleg over elk dier en mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Emma maakt een lekker badje voor de kippen.

 

Als we het kindererf verlaten stappen we opnieuw in de tram. Wanneer we uitstappen bezoeken we een heel klein schooltje. De mevrouw van het museum verteld, dat hier vroeger in de drukste periode, les werd gegeven aan maar liefst 60 kinderen! Het schooltje is in zijn geheel een stuk kleiner als Emma’s klaslokaal en hoewel er wordt verteld dat de kinderen dus op de grond moesten zitten, vraag ik me nog steeds af… Hoe dan?!

Dan is het tijd om wat te eten en terwijl we wachten op onze pannenkoeken, kan Emma zich nog even uitleven in de speeltuin recht tegenover het terras.

 

Na de pannenkoeken kijken we binnen in huisjes van vroeger. Met recht huisJES, want als je denkt dat je nu geen ruimte hebt zou je voor de grap daar eens moeten kijken! We bekijken ook het washok, de was werd toen nog met de hand gedaan…

 

Daarna nemen we een kijkje in het ziekenhuis. We denken dat dit echt iets voor Emma is, omdat zij altijd erg geïnteresseerd is in alles wat met het ziekenhuis te maken heeft. Echter, de poppen die hier zijn neergezet zijn zo levensecht, dat Emma hier best bang van wordt. Wij staan dus snel weer buiten.

Eén van de poppen.

 

Dan bezoeken we 1 van de 11 molens van het openluchtmuseum. Emma heeft molens altijd al interessant gevonden, dus vind dit erg leuk. Naast deze molen kun je met een bootje langs een touw het water oversteken.

 

Dan lopen we weer richting de halte van de tram. De laatste tram van de dag brengt ons naar de uitgang van het museumpark. Emma mag van een aardige conducteur bij de deur komen staan, dit vind ze geweldig!

 

Wat ons betreft een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar! Zijn jullie wel eens in het openluchtmuseum geweest?

 

 

Het openluchtmuseum is geopend van 10.00 – 17.00 uur.
Toegang via de site: 17,50 (volwassenen) 14,50 (kinderen)
Aan de kassa: 19,00 (volwassen) 16,00 (kinderen)
Kinderen van 0 tot en met 3 jaar gratis toegang.

Meer info? www.openluchtmuseum.nl

 

 

 

 

  1. Nou zeg. Was je hier en dan laat je het niet even weten? Dan had ik je zeker gedag gezegd. Is eens iets anders dan elkaar tegen komen op Elfia.

    Het NOM is fantastisch. Maar volgens mij wist je al dat dit één van mijn favo musea is.

    1. Jaaa ik wist inderdaad dat het een van jouw favoriete was… Hebben nog wel aan jullie gedacht! We gaan zeker nog eens terug nu we een museumkaart hebben, volgende keer laten we het zeker weten!

  2. Nou zeg. Was je hier en dan laat je het niet even weten 😉 Dan had ik je zeker gedag gezegd. Is eens iets anders dan elkaar tegen komen op Elfia.

    Het NOM is fantastisch. Maar volgens mij wist je al dat dit één van mijn favo musea is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *