Pretparken

Als een kind in de snoepwinkel

27 september, 2017

Ik ben eigenlijk helemaal geen zoetekauw maar om de een of andere reden lijk ik dat tijdens ieder bezoek aan een pretpark of kermis te vergeten.  Een oliebollenkraam, een snoepwinkeltje… Tijdens een dagje pret lijkt al die zoetigheid ineens een stuk verleidelijker.

De uitdrukking “als een kind in de snoepwinkel” slaat op zo’n moment letterlijk op mij. Ik verander in een kind en wil ineens alles hebben. Ik herinner me weer dat ik vroeger altijd van die grote wijn bal dingen nam, dat vond ik zo lekker! Die wil ik. Kaneelstokken! Helemaal vergeten weet je hoe lekker! Oh en kijk dan deze noga, daar ben ik echt verslaafd aan! En zo’n lolly, je weet wel met die kleurtjes, dat vind Emma zo leuk… Het ziet er ook allemaal zo gezellig uit, al die kleurtjes zo vrolijk bij elkaar, in een supermarkt loop ik toch net even makkelijker voorbij. Poffertjes? Oooh de nostalgie! Dat moet echt hoor, dat hoort er gewoon bij! Dat ik een uur daarvoor nog een warme wafel naar binnen heb gewerkt omdat het echt ZO lekker rook, vergeet ik maar even. Een ijsje is natuurlijk ook altijd lekker en mocht ik toevallig nog iets tegenkomen waar ze eventueel suikerspinnen verkopen… Jeej! Voordat we naar huis gaan wordt er nog een zak oliebollen gehaald. Je wilt tenslotte ook nog wat bij de koffie toch?

Pretparken halen letterlijk het kind in me naar boven, die in die snoepwinkel dan. Hoe zit dat bij jullie? Houden jullie van zoetigheid tijdens een dagje weg? En wat is jouw favoriet?

 

  1. Wij nemen altijd zelf eten en drinken mee. Ik vind het veel te duur. Dat proberen we de kinderen ook bij te brengen. Het is al een luxe voor ons om een dagje weg te gaan. Dan is de rest niet haalbaar. Gelukkig heb ik daar ook niet zo’n last van. We zijn meestal te druk met attracties bezoeken.

  2. Die wijnballen op de kermis zijn altijd wel echt fantastisch ja. Verder zijn alle dingen eigenlijk wel te krijgen in de snoepwinkel. Maar die grote wijnballen zie ik nooit zo vaak voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *