disney
Pretparken | Storytime

De 3 meest bezeten attracties van Disney

13 september, 2017

Disneyland wordt over het algemeen gezien als de meest vrolijke plek ter wereld en begrijp me niet verkeerd, daar ben ik het best mee eens. Disney is magie… Maar er gaan ook mythes rond over een heel andere kant. Zo zouden er plekken binnen de parken zijn waar geesten ronddwalen. Vandaag zet ik de 3 meest hardnekkige mythes over de bezeten attracties van Disney voor je op een rijtje…

 

The Haunted Mansion 

Waar anders dan in het spookhuis kun je rekenen op geesten? In de Haunted Mansion kan het maar zo zijn dat je meer ziet dan bij de show hoort. Zo zijn er regelmatig bezoekers die melden dat er een jongetje door de balzaal scene rent. Wanneer personeel gaat controleren is er geen jongetje te vinden. Bezoekers en personeel zien ook wel eens een huilend jongetje bij de uitgang maar wanneer ze hem aanspreken reageert hij niet… Het is alsof de mensen voor hem niet bestaan. Volgens de mythe is de geest van het jongetje verschenen nadat een vrouw toestemming had gevraagd de as van haar zoontje in de attractie uit te strooien. Disney gaf hiervoor uiteraard geen toestemming, maar de vrouw wist de as toch mee naar binnen te smokkelen en werd betrapt tijdens het uitstrooien. In eerste instantie klinkt dit misschien als een sterk verhaal, maar het uitstrooien van as van overledenen is iets wat in Disney best vaak gebeurt. Zo vaak dat een aantal werknemers speciale training krijgen om deze as op een veilige manier op te ruimen. Het uitstrooien van as gebeurt het meest in de Haunted Mansion en in de Pirates of the Caribbean.

Deze foto werd gemaakt door een bezoeker van de Haunted Mansion. Volgens de maker van de foto, zat er geen jongetje van deze leeftijd in minstens 20 zitjes voor hem. De maker van de foto zegt ook het jongetje tijdens het maken van de foto niet te hebben gezien. Er is geen flits gebruikt bij het maken van deze foto.

 

Pirates of the Carribean 

Als een van de favoriete plekken om het as van een dierbare in Disneyland uit te strooien, mocht deze attractie natuurlijk niet ontbreken. Maar dat is niet het enige verhaal achter de geesten in de Pirates of the Caribbean. Het is de laatste attractie waar Walt Disney persoonlijk aan mee heeft gewerkt. Hij vond de attractie meteen geweldig maar een aantal van de ontwerpers waren niet tevreden over de skeletten. Zij besloten contact op te nemen met vrienden van de UCLA Medical school en hen te vragen om wel heel bijzondere props. Om de attractie er authentiek uit te laten zien werden er botten van echte mensen voor de attractie gebruikt. Nu de techniek van het nep botten maken is verbeterd zijn volgens Disney alle echte botten vervangen. Niet iedereen is hiervan overtuigd en er gaan verhalen dat een aantal botten nooit zijn vervangen…

De schedel met daaronder de gekruiste botten die dit bed versieren zouden nooit zijn vervangen.

 

It’s a small world

Veel van de medewerkers van de attractie “It’s a small world” beweren dat de poppen tot leven komen. Ze wisselen van plaats of verdwijnen helemaal. Verder schijnt de attractie een eigen wil te hebben, bezoekers moeten regelmatig worden geëvacueerd omdat de attractie er zomaar mee stopt. Hier is dan meestal geen logische verklaring voor te vinden. Het verhaal gaat dat tijdens zo’n evacuatie in 1999 aan het eind van de dag, een vrouw haar fotorolletje vol wilde maken zodat ze deze kon laten ontwikkelen. Zonder er verder over na te denken schoot ze gewoon wat foto’s terwijl ze de attractie verlieten. Toen zij de foto’s had laten ontwikkelen zag ze dat er op een van de foto’s een deel van het plafond stond met, wat erop leek, een kind hangend aan een touw.

Dit is die bewuste foto. Ik ben er persoonlijk niet van overtuigd dat dit echt een kind is. Het zou goed 1 van de poppen kunnen zijn. Toch is het raar dat dit op deze manier aan het plafond hangt.

 

Wat denken jullie? Zijn dit allemaal fabels of zouden de mythes best waar kunnen zijn? Ik kan je vertellen dat deze verhalen mij in ieder kippenvel hebben bezorgd!

 

 

 

Topfoto door: Lisa Kelly van Beek
De overige foto’s gaan al jaren over internet, hierdoor heb ik de orginele bron niet kunnen achterhalen. Ken of ben jij de bron? Laat me dat dan even weten!

 1. Cool!!!!
  Of ik er veel van moet geloven? Geen idee… maar ik dacht dat “geesten” of whatever niet op foto te krijgen waren… Ik geloof wel in een energie die nog kan ronddwalen…

  nee, echt geloven doe ik het niet, maar ik vind zulke verhalen super….
  Horror in disneyland…. of is het disneyworld?

  1. Geesten niet op de foto? Hmmm dat moet ik eens verder onderzoeken… Dat wist ik niet.
   Scherp je vraag over disneyland of disneyworld 😉 Ik heb ook even getwijfeld over welke van de twee ik het in het algemeen zou hebben maar er gaan er 2 over disneyland en 1 over disneyworld…
   1. Haunted Mansion (gaat over Disneyworld)
   2. Pirates of the Caribbean (gaat over Disneyland, california)
   3. It’s a small world (gaat over Disneyland, california)

 2. Ik geloof best dat er meer is als alleen wij mensen en dieren. Maar ik vind dit soort verhalen toch altijd een beetje vergezocht. Ik zou bij die laatste ook denken dat het gewoon een van de poppen is die omhoog gehaald is omdat die kapot was of zo. Verder zijn mensen ook goed in verhalen opblazen dus hoever we dingen moeten geloven is ook altijd de vraag haha.

 3. Ieh, wat een aparte verhalen allemaal! Ik moet toegeven dat ik er best wel een beetje gevoelig voor ben, en ook rillingen krijg van de foto’s haha. Wat bizar trouwens, dat mensen as willen uitstrooien ín attracties!

  1. Jaaa dat vind ik ook hoor… Maar dat gedeelte is wel een feit. Gelukkig worden er veel mensen al tegengehouden voor ze de attractie in kunnen, maar het komt wel eens voor dat iemand het mee weet te sneaken. De souvenirwinkel verkoopt zelfs urnen in de hoop dat mensen daardoor minder de neiging hebben het uit te strooien 😉

   1. ik heb nog nooit ergens urnen zien staan in een winkel in disneyland hoor…los daarvan hecht ik niet veel geloof aan deze verhalen, maar de verhalen passen wel in de context van de attracties 😉

 4. Wij zijn vorig jaar geweest, maar met 3 bangeriken (waaronder ik). We zijn dus alleen in de Small World geweest. Maar nu twijfel ik of ik daar de volgende keer weer vrolijk in stap, hahaha

  1. Haha dat had ik ook wel een beetje toen ik alle verhalen net hoorde… Maar uiteindelijk werd dat wel minder, al zou het toch wel altijd een beetje door mijn hoofd gaan tijdens een van deze attracties 😉

 5. Ik heb alle drie de attracties best vaak bezocht en ik heb in ieder nooit een verdwaald jongetje gezien in de Haunted Mansion (ofzo). Ik moet wel zeggen dat Amerikanen echt dol zijn op spookverhalen. In elk ‘oud’ huis wordt wel verteld dat de geest van XXX rond dwaalt, nadat XXX door mysterieuze omstandigheden is overleden, wat gepaard gaat in uniek beeldmateriaal, waarvan de maker zweert dat het authentiek is. En als het kan, wordt het ook nog commercieel uitgebuit, want natuurlijk kan je een toer boeken waar dat wordt laten zien. In New Orléans bijvoorbeeld vind je op elke hoek van de straat (en begraafplaats) een dergelijk verhaal. Ik weet niet wat het is, maar het onnatuurlijke boeit de gemiddelde Amerikaan enorm.
  De volgende keer als ik It’s a small world ben, kijk ik omhoog voor je :). In Parijs zag ik niets in ieder geval 😉

  1. Hahaha wat dat stukje betreft zou ik goed in Amerika passen… Ik hou er ook echt van. Best gek want ik ben helemaal niet van halloween fright night dingen en horrorfilms enzo… Maar die verhalen bij een plek die je dan zelf kan ervaren vind ik echt geweldig. En volgende keer ook weer veel foto’s maken he… je weet nooit wat je achteraf nog ondekt 😛

 6. Deze verhalen zijn allemaal waar hoor, anders zou Disney het ook nooit toelaten dat deze werden verspreid. Het is ook niet zo gek dat men echte mensenbotten wilde gebruiken voor de pirates attractie. Je moet het ook als marketing zien, dit soort schandelen speelt Disney heel slim mee om veel meer aandacht te krijgen dan moet normale reclames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *