droomvlucht
Pretparken

Mijn herinneringen aan de Droomvlucht

20 september, 2017

De Droomvlucht is mijn meest favoriete attractie… En ik bedoel niet mijn meest favoriete attractie uit de Efteling of mijn meest favoriete attractie van Nederland, ik bedoel mijn meest favoriete attractie in de wereld, ooit. De droomvlucht werd geopend in 1993 en toen ik voor het eerst in één van de hangende gondels van deze darkride stapte, was het liefde op het eerste gezicht. De sfeer, de geur, de magie… Vandaag deel ik mijn herinneringen aan de droomvlucht.

 

Dromen met je ogen open

In het hoogseizoen van 1997 tot 2001 kon je tijdens de wachtrij genieten van de show ‘Dromen met je ogen open’. In de show werd een gelijknamig lied gezongen door droomkoningin Antamea waardoor je de toverspreuk ‘Astra merdyn willow wee, Dragas tingo djupla kee!’ leerde kennen. Ik heb, toen ik thuis kwam, dit liedje net zo vaak geluisterd tot ik de hele songtekst uit mijn hoofd kende. Daarna nog wel een paar keer, toen kon ik hem meezingen natuurlijk.

 

De rit

Na de droomkastelen in Kastelenrijk kom je terecht in Wonderwoud. Hier kun je een fee spotten, die even vanuit de grond omhoog komt om met haar staf te zwaaien. De fee komt niet altijd omhoog dus ik vind het altijd toch weer extra leuk als ik haar zie. Na het Wonderwoud kom je terecht in de Elfentuin, een prachtige zaal vol bloemen en elfjes. Aan het eind van de zaal word je uitgezwaaid door koning Oberon (zie foto). Had hij vroeger niet twee schoenen aan? 😉
Na de Elfentuin ga je door een lange sterrentunnel. Dit vind ik altijd het mooist als ik in het voorste bakje van de gondel zit. Daarna betreed je het Zompenwoud, hier leven de trollen en faunen. In een spiraalvorm glij je met je gondel naar beneden, waar aan het eind altijd een trol van achter een boom te voorschijn springt. Dit weet ik… Toch schrik ik bijna iedere keer weer. Ten slotte kom je aan in het Droommoerras waar trollen en elfjes samen spelen.

 

De souvenirwinkel

Na het verlaten van de attractie loop je door de souvenirwinkel. Ik weet nog dat ik vroeger heel graag zo’n elfje uit de droomvlucht wilde. In de souvenirwinkel kon je wel elfjes kopen maar dit waren een soort Barbie’s. Ze leken helemaal niet op de elfjes in de Droomvlucht. Mennn, wat was ik teleurgesteld! Haha.

 

Volgende maand vieren wij Emma’s verjaardag uiteraard weer in de Efteling. Ik kan alvast niet wachten om weer in mijn favoriete attractie te stappen! Voor mij is de Droomvlucht dromen met mijn ogen open. Hebben jullie ook een favoriete attractie?

 

Foto’s: Efteling

  1. Ik vind de Symbolica erg mooi. Ben er wel pas 1 keer in geweest, maar daar komt dit weekend verandering in! Droomvlucht is mijn vriend zijn favoriet. Van mij… denk toch carnaval festival, droomvlucht en fata morgana!

  2. Ik kan me echt nog mijn eerste rit herinneren. Wat was ik onder de indruk. En de Droomvlucht heeft nog steeds die WOW factor. Iets wat Symbolica gewoon nét mist.

    Het is niet mijn favoriete attractie ter wereld. Dat is de ‘Harry Potter and the Forbidden Journey’ ride in Universal Studios. Want die is gewoon… wow, wow, WOW!

    P.S. Ik plaatste vandaag een blog en moest daarvoor even in de Elfia historie spitten voor foto’s. Toen kwam ik die hele leuke groepsfoto tegen van jou en Fedor, Puck, Erik en ons. Wat een leuke dag was dat!! Herinner je het je nog?

    1. Wij gaan Symbolica (hopelijk) op Emma’s verjaardag voor het eerst echt beleven. Heb al wel de onride bekeken… Het lijkt me erg mooi maar ben zeer benieuwd. Ik ben nog nooit in Universal Studio’s geweest dus ook nooit in de Harry Potter and the forbidden journey, maar voor mij is het bij de droomvlucht ook echt wel het thema die meetelt. Elfjes, feeen trollen… I love it! En over Elfjes gesproken 😛 Die dag herinner ik me nog heel goed ja haha, was zeker super leuk!

  3. Wat leuk om te lezen! Ik ben helemaal niet zo van de pretparken, maar nu ik een kindje heb, denk ik dat het straks wel weer heel leuk is. Dan staat een bezoekje aan de Efteling bovenaan mn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *