koffers
Dagje uit | Musea

Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum

24 oktober, 2017

De laatste zondag van de herfstvakantie besloten wij naar de Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum te gaan. Hier was van alles te zien en te beleven!

Magische koffers

Voor je het museum inloopt, kom je eerst in een hal waar je je entree kaartje kunt kopen. Deze hal is al volledig ingericht om je het ouderwetse treingevoel te geven. Hoewel wij al eerder in het spoorwegmuseum zijn geweest en deze wand met koffers dus ook al een aantal keer voorbij zijn gelopen, kwamen we er nu pas achter dat dit niet zomaar koffers zijn. Bij sommige koffers kun je namelijk naar binnen kijken en daar zijn ontzettend leuke animaties in te zien!

Weer te laat, Eddie!

telekids musicalschool

In het museum beginnen we de dag bij de show van de Telekids musicalschool. Eddie komt elke dag te laat op zijn werk en dat kan natuurlijk niet. In deze show vind hij daar een oplossing voor. Er wordt natuurlijk ook veel gedanst en gezongen. Na afloop van de show mogen de kinderen met de acteurs op de foto. Emma die net een eigen kiddiecam voor haar verjaardag heeft gekregen, vind dat ze dit zelf wel kan en maakt een selfie…

kiddiecam selfie
Ik vind hem super grappig 😀

 

Chuggington speelwereld

speelwereld

Er ligt een onwijs groot kleed waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met de rails en treintjes van Chuggington. Ouders zijn in dit gedeelte niet toegestaan. Dit vond ik aan de ene kant fijn, zo bleef het rustig genoeg voor ieder kind om te spelen. Aan de andere kant vond ik het lastig dat er maar 2 begeleiders liepen. Op zoveel kinderen kunnen zij nooit alles in de gaten houden en ik zag, zo vanaf de zijlijn, genoeg dingen gebeuren waar een volwassene normaal zou ingrijpen.

Natuurlijk hebben wij nog veel meer gedaan op deze dag, want naast de Chuggington doe-dagen loop je natuurlijk ook “gewoon” in het spoorwegmuseum…

Wil je meer van onze dag zien? Bekijk dan ons filmpje!

Zijn jullie wel eens in het spoorwegmuseum geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *