walibi achtbaan
Gastblog | Pretparken

De 3 favoriete achtbanen van Lisette

4 oktober, 2017

Lisette begon in december 2015 op facebook met haar hilarische foto’s en brieven aan Sylvie Meis onder de naam “Lieve Syl”. Vanaf mei 2016 begon zij haar eigen blog, Lisette schrijft. Lisette is een groot liefhebber van achtbanen en ik vroeg haar, naar haar top 3!

Ik vind pretparken geweldig! Ik heb er nog lang niet genoeg bezocht. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Euro Disney geweest. En ook Europa Park staat nog op mijn verlanglijstje. Waar ik wel meerdere keren ben geweest, is Walibi. Eerst toen het nog Walibi Flevo heette, toen werd het Sixflags, en nu weer gewoon Walibi. Vroeger ging ik met mijn zusje, tegenwoordig met mijn kinderen. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Er is maar één ding waar ik echt voor ga en dat zijn… de achtbanen. Man, geweldig vind ik ze. De zenuwen als je bijna aan de beurt bent, de kick als je er eenmaal inzit… ook al duurt het maar heel kort, terwijl je soms een uur in de rij staat… het is altijd de moeite waard. De enige grotere kick die ik tot nu toe heb meegemaakt is parachutespringen. Maar ja, dat doe je een enkele keer, bij de achtbaan kun je gewoon weer in de rij gaan staan (of blijven zitten en heel hard ‘nog een keer! Nog een keer!’ roepen, dat helpt soms ook). Ik heb mijn top 3 aan favoriete achtbanen op een rijtje gezet. En ja, die zijn allemaal te vinden in Walibi. Je hebt daar gewoon heel veel keus qua achtbanen, vandaar.

 

1. Xpress: platform 13

Binnen 2,8 seconden naar 90 km/u. Als je het over een auto zou zeggen zou ik je blanco aankijken, maar als het over de achtbaan gaat weet ik het precies. In deze achtbaan word je afgeschoten en dat is ZO gaaf! Hoe vaak ik er ook in ben geweest, het geeft elke keer weer een kick. Hij duurt slechts 1:15 min, maar is de moeite meer dan waard. Vaak schiet het in de rij ook wel op trouwens, want het hele stuk ernaartoe is helemaal in thema. Je wordt dus wel vermaakt. Spanning en sensatie ten top.

 

2. Lost Gravity

Vorig jaar durfde ik hier nog niet in. Te hoog, te eng, te veel draaien… je zit in een stoeltje óp de rails, en de stoeltjes draaien ook nog apart van elkaar. Dit jaar ging ik de uitdaging dan toch aan. En ja, echt een heel nieuwe ervaring. Hij duurt iets langer dan de express, 1:40 min, maar je staat dan ook wel drie keer zo lang in de rij. Ik ben vooral gek op het feit dat ook hier weer alles in thema is: een auto die op zijn kop hangt, een omgekeerde helikopter, een trap
die begint te shaken als je erop staat… alles om je gevoel van zwaartekracht alvast in de war te brengen.

 

3. Goliath

De hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux. Hij is ontzettend hoog en ontzettend steil, inderdaad. Het enge is dat je maar tot je middel vastzit, en niet helemaal in de beugels zoals bij andere achtbanen. Deze achtbaan heeft dan ook geen echte looping, al ga je wel behoorlijk schuin. Ook leuk is dat hij lekker lang is: 1,2 km. Daar doe je slechts 1:10 minuten over, dus hard gaat hij zeker. Tot nu toe had ik de vette pech dat geen van mijn gezinsleden geïnteresseerd zijn in achtbanen. Zowel mijn man als mijn oudste zoon gruwelen van het idee, en worden al misselijk als ze ernaar kijken. Middelste zoon was tot nu toe steeds te klein, maar de laatste keer mocht hij mee in de Xpress, die vanaf 1.20 meter gaat. Hij vond het geweldig!! Ik kan niet wachten tot hij 1.40 meter is, en we alle achtbanen onveilig kunnen maken.

Overigens is dit artikel niet gesponsord door Walibi. Maar mochten ze het lezen, dan hou ik me heus aanbevolen voor wat toegangskaartjes ;). Naast Disney en Europa Park staat Toverland in Sevenum nog op mijn verlanglijstje. Hier staat Troy, de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Misschien een leuk uitje voor de herfstvakantie?

 

Wil jij ook een keer vertellen over jouw favoriete attractie(s) of pretpark? Mail naar daisydingen@gmail.com

Foto’s: Walibi Holland

  1. Gék op achtbanen! Walibi is dan ook echt een paradijs voor mij. De laatste keer in De Efteling was ik zwanger, dus moest ik een rit in De Baron helaas aan me laten voorbij gaan. Maar die staat zeker nog bovenaan mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *