Dagje uit | Tip

Alles Kids, een avontuurlijke familiedag

10 oktober, 2017

Aanstaande zondag (15 oktober) is het tijd voor de tweede editie van de Culturele Zondag, Alles Kids. Een avontuurlijke dag in Utrecht met een programma voor kinderen van 1 t/m 12 jaar, maar ook ouders en grootouders hoeven zich niet te vervelen met een uitgebreid aanbod van muziek, theater, dans, literatuur en wetenschap…

 

Activiteiten

Op binnen- en buitenlocaties is er grote diversiteit aan activiteiten, ik zet er alvast een aantal voor je op een rijtje.

Op het Vredenburgplein kun je meebouwen aan een interactieve installatie van reuze meccano en er is een minigolfbaan met obstakels. Op de Stadhuisbrug kun je kinderboekenschrijver Lucas Keijning helpen het wereldrecord grootste scheetkussen te verbreken en Hoog Catharijne is het decor voor een speurtocht langs levende standbeelden. In het Museumkwartier kunnen kinderen een heus dierenkwartetspel bij elkaar sparen op avontuur in de stadssafari. Pianist Jean Dubé speelt in TivoliVredenburg muziek bij de cartoons van Bugs Bunny en Tom & Jerry en in Springhaver presenteert Holland Animation Film Festival drie Utrechtse animatiefilms. Op het Domplein ontstaat een pop-up speeltuin waar muziek gemaakt wordt met potten en pannen. De acteurs van Rake Klappen dienen als levende klimpalen en kinderen kunnen, in de driedimensionale miniatuur fotostudio van Mr Rizzo, model staan.

Griezelen

Alles Kids valt op de laatste dag van de Kinderboekenweek, daar wordt dan ook aandacht aan besteedt met diverse activiteiten die aansluiten bij het thema van dit jaar, Griezelen.

Bibliotheek Utrecht organiseert daarom op zaterdagavond 14 oktober al een Griezelgala maar ook op zondag valt er genoeg te griezelen. Zo kun je naar een workshop griezelgedichten schrijven in de Domkerk en kan je in de Winkel van Sinkel onder begeleiding van student Muziekwetenschappen (Universiteit Utrecht) Benson Walch, je eigen griezeltune maken. Verder is er een spannende tocht door het Museum Catharijneconvent.

 

Het hele programma kun je vinden op www.culturelezondagen.nl
(Tip: ook buiten de binnenstad is er een mooi programma!)

 

Topfoto doe mee met muziek: Marcel Leicher
Foto reuze meccano: manoeuvre.org

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *