Pretparken | Verslag

Jarig in de Efteling, eindelijk in de achtbaan!

17 oktober, 2017

Emma was gisteren jarig! Ze werd 5 en dit vierden wij in de Efteling. Emma keek hier enorm naar uit, want dit jaar was ze groot genoeg voor haar eerste achtbaan in de Efteling…

Joris en de draak

joris en de draak

Joris en de draak zou de eerste achtbaan worden. Dit leek mij een goede keus, gezien die niet over de kop gaat en je met 1.10 al (in de middelste wagentjes) mag meerijden. Ik ben geen fan van achtbanen. Ik vind ze mooi vanaf de grond, maar echt meerijden… Heel lang heb ik vol kunnen houden dat ik in alle achtbanen van de Efteling durfde maar dat was met de komst van de Baron voorbij. In Joris en de draak was ik nog nooit geweest, maar ik kende de vroegere Pegasus.

joris en de draak

In Joris en de draak strijden twee treintjes tegen elkaar. Je kunt kiezen of jij in het treintje voor water of vuur plaats neemt. Emma kiest vuur. We nemen plaats en beginnen de strijd en wat voor een strijd, in ieder geval voor mij! Dit was niet te vergelijken met de Pegasus… In ieder geval niet de Pegasus die ik in mijn hoofd had! “Leuk he Emma, we gaan winnen hoor! We zijn er bijnaaa” zeg ik, terwijl ik me afvraag wanneer dit ritje eindelijk voorbij is. En dan zijn we bij de Finish, we hebben gewonnen! Emma begint te juichen. “Vond je het niet eng?” Vraag ik.  Emma haalt haar schouders op…”Hm, een klein beetje.” Later op de dag volgt de Vogelrok, dit vind ik zelf een van de fijnste achtbanen. Ook die doet ze zonder problemen…

Symbolica

symbolica

Natuurlijk konden we de nieuwe attractie niet overslaan. Symbolica, paleis der fantasie. Na een uur wachten mochten wij op audiëntie bij koning Pardulfus. Pardoes neemt ons mee door de geheime gangen van het Paleis der fantasie. We kunnen kiezen voor de muziektour, de heldentour of de schattentour. Emma kiest de schattentour en zo gaan wij door het magische kasteel om uiteindelijk gezamenlijk in de feestzaal te eindigen. De rit is kort en komt niet in de buurt van mijn all-time favourite de Droomvlucht, desalniettemin vind ik het een leuke attractie waar ik vast vaker in zal gaan.

De sprookjesboom

Een dagje Efteling is niet compleet zonder bezoekje aan het sprookjesbos. Aan het eind van de dag besluiten we dan ook nog even snel een rondje te doen. Emma is groot fan van de sprookjesboom en wil deze dus graag ontmoeten. Als we de sprookjesboom hebben gevonden is ze er niet meer bij weg te slaan! Dit was zeker haar favoriete sprookje van de dag.

Dit waren een aantal hoogtepunten uit ons dagje Efteling. Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling?

 

Tip! Lees ook: Jarig, ziek & de Efteling

 

Meer van onze dag zien? Bekijk dan de video…

 

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je meisje. En wat knap dat ze in achtbanen durft. Mijn eerste achtbaan was de python en toen deed ik mijn ogen dicht in de looping, zo stom haha.
    De laatste achtbaan was twee weken geleden de baron. Wat vond ik het eng, maar eenmaal in de achtbaan zelf vond ik het echt geweldig.

  2. Joris en de Draak is geweldig! Hij gaat zo heerlijk snel. Kan niet wachten tot Oz er in mag. Dat duurt nog wel even. Hij is nét over de 90 cm. Ik ben voor het laatst van de zomer geweest en volgende maand gaan we weer naar de Winter Efteling. Dat wordt Oz’ 3e keer. Zola laten we bij familie. Kunnen we ons lekker op Oz concentreren die dag. Zola was in de zomer wel mee. Maar dan kan je haar tenminste buiten overal verschonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *