black mamba
Gastblog | Pretparken

De Black Mamba van Maarten

19 oktober, 2017

Maarten Fest is blogger op papaswereld.nl. Als vader van twee jonge kinderen schrijft hij over alles wat met het ouderschap te maken heeft. Erg leuk om dit eens door de ogen van een papa te lezen. Ik vroeg Maarten naar zijn favoriete attractie ever!

De Afrikaanse trom slaat, de spanning stijgt. Net zat ik nog midden in Italië, maar nu bevind ik me diep in Afrika. Om mij heen zie ik tekenen dat hier ooit mensen moeten hebben gewoond. Lekgeslagen bootjes, schedels van dieren aan de rotsen, tekeningen op de muren en versleten traptreden. Water stort naar beneden en druipt van de muren af. Ik schuifel achter anderen aan en kom zo steeds dichter bij mijn doel. Ik wil persé in dat ene zitje vooraan, uiterst rechts…

 

Black Mamba

In het Duitse pretpark Phantasialand staat sinds 2006 mijn favoriete attractie. Misschien best gek, want de mensen die mij kennen zullen verwachten dat mijn favoriete attractie in de Efteling staat. Als sinds 2001 heb ik een abonnement op het Kaatsheuvelse pretpark, daardoor kan ik één keer per jaar een gratis bezoekje brengen bij onze oosterburen. Op deze manier raakte ik ooit bekend met een nieuwe achtbaan voor mijn, tot dan nog kleine, coasterlijst.  Black Mamba is een B&M inverted coaster oftewel een achtbaan met een aantal keer over de kop gaan, heerlijk! Met zo’n 80 kilometer per uur raas je onder de baan in stoeltjes waarbij je benen los hangen. Je vliegt een aantal keer over de kop, draait om de baan heen en krijgt het gevoel richting de rotsen te vliegen en het gras in te duiken. Waar veel achtbaanritjes al heel snel afgelopen zijn, lijkt Black Mamba een lange rit te zijn. En hoewel het lang lijkt, is dit echt zo’n achtbaan waarbij de rit toch nog altijd te kort is. De eerste rit die ik maakte in deze achtbaan kan best in zijn openingsjaar zijn geweest, misschien een jaartje later.

 

De eerste rit

Met een groep vrienden en mijn vader vertrok ik naar Duitsland. Op dat moment had ik wel wat banen gehad, maar dit was toch echt een nieuw kaliber. Oké, eerlijk. Mijn darmen hadden de zenuwen goed te pakken. Al van buiten de wachtrij imponeerde deze baan. Want dat is het met dit ding, het is niet alleen deze baan, maar ook het complete themagebied eromheen. Alles staat in het teken van het diepe Afrika. Je zult er zelfs alleen maar personeel zien rondlopen met een Afrikaanse achtergrond. Alles wordt er gedaan om je helemaal in de sfeer te brengen. Vanaf bruggetjes maak je al kennis met de kronkelende slang die boven en onder je langs rolt. Het gillen van de rijders is overal te horen en de karretjes bulderen als ze langskomen. Oeh, als ik dit zo schrijf wil ik alweer instappen. Het liefst een paar ritten achter elkaar.

Die eerste rit is niet meer te beschrijven. Ik weet alleen nog maar dat ik toen meer wilde en naast de baan stond te trillen van de sensatie. Wow, wat was dat gaaf! Die kick die ik toen gehad heb, minutenlang nog in de adrenaline zitten, die heb ik bij een andere baan nog niet gevonden. Wie weet gebeurt dat nog eens, want er zijn nog heel wat parken en achtbanen te ontdekken. Hm, toch maar eens in mijn agenda een gaatje gaan zoeken om een bezoekje te gaan brengen. Mijn Efteling abonnement is voor dit jaar immers nog niet gebruikt daar…

 

Tip! Lees ook: De 3 favoriete achtbanen van Lisette

Wil jij ook een keer vertellen over jouw favoriete attractie(s) of pretpark? Mail naar daisydingen@gmail.com

  1. Ja, Maarten en ik (pa van Maarten) hebben al héél wat achtbanen gehad. En inderdaad de Black Mamba is een van mijn favorieten. Het is en blijft steeds opnieuw een belevenis. Maar goed, de andere banen die ik heb gehad zijn ook niet verkeerd. Ik heb ook zo’n achtbanenlijstje gemaakt, maar daar ik kan nog lang niet tippen aan de lijst van Maarten hahahaha.
    Maarten heeft het allemaal goed beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *