Dagje uit | Musea | Tip

Top 3 musea in winterse sferen

30 november, 2017

Nu december voor de deur staat worden veel musea in winterse sferen gebracht. Een aantal van deze musea doen dit zo goed, dat het even voelt alsof je in een ouderwets sprookje terecht bent gekomen. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op alles wat mij doet denken aan sprookjes. Het is dus niet zo vreemd dat ik zeker van plan ben een aantal van deze musea te bezoeken de komende tijd. Dit zijn onze top 3 favoriete musea van het afgelopen jaar in winterse sferen.

 

Het Spoorwegmuseum

bron foto: spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum organiseert vaker leuke evenementen, zo bezochten wij vorige maand nog de Chuggington dagen. Van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018 is het tijd voor het Winter Station. Kerstdecoraties en ontelbare lampjes brengen het museum in winterse sfeer, maar dat is niet alles! In het museum wordt ook een antieke carrousel neergezet en voor mij maakt een carrousel elke dag net iets meer sprookje… Ook wordt er een heuse ijsbaan aangelegd waar je lekker kan schaatsen. Hier kun je vanaf 19 december al op komen schaatsen. Heb je geen schaatsen? Geen probleem, deze kun je daar gratis lenen. Het enige waar je aan hoeft te denken zijn je handschoenen, deze zijn op de schaatsbaan verplicht. Meer weten over het Winter Station? Bekijk de site!

Het Nijntje museum

nijntje projectie
bron foto: nijntjemuseum

Deze mocht niet ontbreken in onze top 3 het is namelijk Emma’s nummer 1, het Nijntje museum. Van 6 december 2017 tot en met 29 januari 2018 verandert het Nijntje museum in het Nijntje Wintermuseum. Nijntjes huisje heeft een laagje sneeuw gekregen en in de tuin kun je aan de slag met een heuse sneeuwpoppuzzel. Muziek, lichtjes en heel veel spelletjes zorgen ervoor dat peuters en kleuters van alles over de winter ontdekken. In de kerstvakantie wordt Dick Bruna’s levensgrote kerststal met speelfiguren neergezet. Wat ik zelf ontzettend leuk vind is de winterse animatie “hier woont nijntje”. Deze wordt elke avond van 17.15 tot 23.00 ’s avonds geprojecteerd op de gevel van het museumgebouw. Meer over het Nijntje wintermuseum? Bekijk de site!

Het Openluchtmuseum

bron foto: openluchtmuseum

Afgelopen zomer bezochten wij het Openluchtmuseum. Wij hebben ons hier goed vermaakt en waren sowieso van plan nog eens terug te gaan. Van 9 december 2017 t/m 21 januari 2018 is het Winter in het openluchtmuseum… Er is een ouderwetse winterkermis waar je oa. een keer flink kunt meppen op de kop van jut. Ook in het Openluchtmuseum zijn schaatsen gratis te leen voor een rondje op de schaatsbaan. Op de sleebaan bij de molen kun je van een helling afglijden. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven! Op 16 en 17 december vind Landleven plaats, een evenement waar je kunt proeven van de nieuwste foodtrends én ouderwets lekkere stamppotten. Ook kun je verschillende workshops volgen en luisteren naar de sfeervolle klanken van de midwinterhoornblazers. Meer weten over de winter in het openluchtmuseum? Bekijk de site!

 

Ga jij een van deze musea bezoeken? Of heb je misschien nog leuke tips voor ons?

 

 

 

Bron hoofdfoto: Spoorwegmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *