Dagje uit | Events | Persoonlijk

Onderweg naar Elfia

7 november, 2017

Over ruim 5 maanden, op 21 en 22 april 2018 is het weer tijd voor Elfia. Nu lijkt dat nog heel ver weg, maar voor ons is de tijd van voorbereiden intussen begonnen.

Hoe het ooit begon

 

Voor mij begon de liefde voor Elfia zo’n 15 jaar geleden, toen ik voor het eerst de Elf Fantasy Fair bezocht. Er werd een meeting georganiseerd door een forum waar ik actief was en het leek me leuk een aantal van die mensen te leren kennen. Ik durfde niet alleen, maar wist een vriendin te overtuigen dat het echt heel erg leuk zou worden. Dit kon ik toen natuurlijk helemaal nog niet weten, maar ik kreeg gelijk. Het was een geweldige dag! We hadden erg mooi weer, leerde veel leuke mensen kennen en genoten van de sfeer. Sinds die tijd ben ik bijna ieder jaar terug geweest en nog steeds leer ik ieder jaar lieve nieuwe mensen kennen.

In kostuum

v.l.n.r. Puck, Sheila & ik

Mijn eerste jaren op Fantasy Fair droeg ik geen kostuum. Ik vond het prachtig, al die creaties waar mensen maanden werk aan hadden gehad, maar had niet het idee dat ik zoiets zou kunnen. Toen ik na een aantal jaar besloot toch in kostuum te gaan zag dat er dan ook niet al te best uit. Ik droeg een eskimo jurkje uit de feestwinkel en een prinsessenkroontje van de bart smit. Met een beetje schmink (en vooral heel veel fantasie) kon ik door voor ijskoning. Als ik er aan denk moet ik nog steeds lachen, maar hey… Je moet ergens beginnen niet waar? Dat jaar kocht ik ook mijn eerste corset. Ik heb corsetten altijd prachtig gevonden, maar ze zijn vrij prijzig dus het is wel een aanschaf waar je even over na wilt denken. Ik had het geluk dat Sheila mij wilde helpen bij het uitzoeken van een corset, zij wist precies waar een corset aan moest voldoen. Denk jij er ook over een corset aan te schaffen? Lees dan zeker even de 8 tips voor het aanschaffen van je eerste corset door Sheila. Mijn eerste corset heb ik nog steeds en is nog regelmatig de basis van mijn kostuum.

Elfia voor Emma

Emma voor het eerst op Elfia

Emma ging voor het eerst mee naar Elfia toen zij 1 jaar oud was. Gelukkig vind zij het ook ieder jaar weer een feestje want ook voor kinderen is er ieder jaar weer iets leuks te doen! Daarnaast vind ze het geweldig om alle prinsessen, striphelden, elfjes, trollen en andere fantasiefiguren te ontmoeten. Maar misschien wel het mooiste van alles vind ze dat zij die dag ook verkleed mag en dat geeft mij natuurlijk weer extra motivatie om onze kostuums te maken.

 

Voorbereiden

Dus is het weer tijd om na te gaan denken over ons nieuwe kostuum. Hoe gaan we? Wat hebben we daarvoor nodig? Waar halen we dat vandaan? En daarna moet ik het natuurlijk ook nog in elkaar zetten. Ik ben niet de beste naaister en een eigen patroon tekenen gaat ook nog niet altijd zoals het zou moeten. Ieder jaar gaat er wel iets mis waardoor het plan aangepast moet worden, en ieder jaar verzin ik wel weer iets waar toch net iets meer tijd in gaat zitten dan ik had bedacht. Maar dat is waar Elfia voor mij begint, het uitwerken van iets wat we zelf hebben bedacht. Zo dacht ik vorig jaar dat ik heus wel even 600 herfstblaadjes met de hand op onze kostuums kon naaien. Dat kon ik ook, maar niet binnen die paar uur die ik in gedachte had.

 

Hoe we in 2018 naar Elfia gaan is nog niet helemaal zeker, maar hoe het er nu naar uitziet denken we aan pastel en veel glitter 😉

Zijn jullie wel eens op Elfia geweest?

 

  1. Nog niet eerder van gehoord, maar wat klinkt het leuk (heb ook je artikel waar je naar linkt gelezen). Ik zag overigens laatst tijdens een feestje een meisje met een corset dansen. Gewoon op een skinny jeans, maar dat zag er zó mooi uit. Je hebt gelijk. Die dingen zijn hartstikke duur.

    1. Ja als je een goede corset hebt is die inderdaad best prijzig… De goedkopere zijn van een andere kwaliteit en zitten ook echt niet zo als een “echte”. Ik vind het ook heel mooi staan! Ook voor een feestje enzo, al heb ik dat voor mezelf nog nooit aangedurft 🙂

  2. Oh jaaaaaaaaaaaaah! Wat leuk dat je die foto van ons hebt geplaatst. Wat een super dag was dat. De groepsfoto met de mannen vind ik ook nog steeds zo leuk. En tof dat je gelinkt hebt naar mijn corset-artikel. Het blijft namelijk nog steeds mijn favoriete kledingstuk. Ik kan niet wachten op de volgende Elfia. Eens zien wat ik dan kan bedenken voor Oz. Ik begin elk jaar, standaard, te laat met een kostuum 🙂

    1. Haha ja dat te laat beginnen ken ik wel een beetje hoor, meestal wordt de avond/nacht ervoor nog flink gewerkt om de laatste dingen op tijd af te maken 😀 Ik ben heel benieuwd naar jullie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *