Pretparken

Drie magische pretparken tijdens de winter

14 december, 2017

De kerst komt steeds dichter bij en dat zorgt voor prachtig ingerichte pretparken. Lichtjes, sneeuw, kampvuren… Pretparken weten hoe ze de magie van de feestdagen tevoorschijn moeten toveren. Drie verschillende bloggers, bezochten tijdens deze periode drie verschillende pretparken in Europa, en laten jou weten wat zij daarvan vonden!

 

Efteling (Kaatsheuvel)

efteling

Ik ken Kimberley als een echte Efteling liefhebster. Ze heeft een abonnement en gaat er iedere maand wel een keertje heen. De winter Efteling wordt ook niet overgeslagen en is zeker de moeite waard.

Kimberley: “WAUW! Als je er nog nooit eerder bent geweest, ga dan! De winter Efteling is de mooiste tijd van het jaar. Althans, dat vind ik zelf. Het is met de winter Efteling extra gezellig, er zijn optredens, er is muziek, dans en er zijn dingen te doen.”

Wil jij meer lezen over Kimberley’s ervaring in de winter Efteling? Check het hele artikel!

 

Tivoli (Kopenhagen)

Tivoli

Rianne bracht de feestdagen door in het winterwonderland van Kopenhagen. Daar ging ze ook een dag naar Tivoli, een attractiepark in de hoofdstad van Denemarken. Zij raad iedereen aan om tenminste één keer in je leven datzelfde te doen.

Rianne: “Wat was dit genieten tijdens kerst. Het ene lampje na het andere, overal om je heen. Zoals je het als kind zag in sprookjes. Alles is versierd: de attracties, de gebouwen en zelfs de bomen. Ook gewoon rondlopen is dus al heel tof!”

Wil jij meer lezen over Rianne’s ervaring in Tivoli Kopenhagen? Check het hele artikel!

 

Disneyland (Parijs)

Disney

Disney zit natuurlijk altijd vol magie, maar tijdens de kerstperiode verandert het park volgens Simone in zijn meest magische vermomming van het het hele jaar! Zij bracht oudjaarsavond door in Disneyland Parijs.

Simone: “Het is zo prachtig om te zien allemaal. De parades, de shows, de mooie aankleding en de torenhoge kerstboom. In de avond is het kasteel prachtig verlicht. Ook ‘de tuin’  van het kasteel is prachtig aangekleed met sneeuw, sneeuwpoppen en onze favoriete Disney helden!”

Wil jij meer lezen over Simone’s ervaring in Disneyland Parijs? Check het hele artikel!

 

Welk park zou jij graag nog eens bezoeken in de winter?

 

 

Kopfoto: Tivoli kopenhagen door Rianne

 1. Leuk geschreven en handig ook al die tipjes. Ik kom al vanaf mijn 11e al in de winter Efteling.

  Verder fijn artikel. En leuk dat je mijn artikel en foto hebt gebruikt.

  Liefs, Kimberley

 2. Oh wow, Tivoli in Kopenhagen lijkt mij echt te gek! Ik heb even doorgeklikt en ik ben verkocht. Helaas zit het er even niet in qua financiën. Voor de Winterefteling kon ik met korting kaartjes kopen, maar het leek mij zo druk worden dat we dat toch niet hebben gedaan. Misschien volgend jaar?

 3. Die in Kopenhagen kende ik nog niet. Efteling ging ik altijd minimaal 1x per jaar naartoe, maar ben in januari moeder geworden en sindsdien niet meer geweest. Wellicht volgend jaar, als ze wat ouder is en er wat meer van zal begrijpen. Disneyland Paris ben ik als kind 2x geweest en staat ook zeker weer op mijn wishlist voor als de kleine een paar jaartjes ouder is. Super leuk! 🙂

  1. Wat leuk! Wij gaan vanaf Emma’s eerste verjaardag ieder jaar op haar verjaardag… Dat is op 16 oktober dus altijd nog net voor de winter Efteling… Daar willen we dus zeker nog een keertje heen want daar is Emma nog niet geweest 🙂

  1. Haha ik hou ook niet van kou… Maar in de Efteling (hoe dat bij de andere parken zit weet ik niet) hebben ze echt heerlijke kampvuren door het hele park… Als je daar even bij gaat zitten ben je zo weer warm! En mocht je het nu echt niet volhouden, dan kan je altijd nog naar de apres ski hut 😛

 4. Gisteren nog naar de Winter Efteling geweest en het was super gezellig. Al is het in het weekenden leuker, want doordeweeks is er geen muziek. Maar goed, met 2 kleutertjes vonden we het fijner om een dag te kiezen waarbij je niet in de rij hoeft te staan voor attracties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *