Sinterklaas
Dagje uit | Events | Verslag

5 december, pakjesavond!

5 december, 2017

Eindelijk is het zover, 5 december! Ik zag dat een aantal mensen afgelopen weekend pakjesavond al hadden gevierd, maar vandaag is het officieel pakjesavond. Tenminste, voor de Nederlanders want in België is het morgen pas officieel pakjesavond. De Sint kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn.

De intocht

Op zaterdag 18 november kwam Sinterklaas weer aan in Nederland. Al de hele week keek Emma uit naar dat moment, want wij zouden gaan kijken hoe de Sint Utrecht binnen kwam varen. Die ochtend was Emma er dus ook helemaal klaar voor, dit was DE dag. Tenminste dat dacht ik, want in Utrecht kwam de Sint niet op 18 november maar pas op 19 november aan. Gelukkig hoorde we van de vriendin van mijn neef, dat hij in Maarssen wel op 18 november aan zou komen dus besloten we daar heen te gaan. Hier hebben we geen spijt van gehad want wat een gezellige middag hebben wij gehad! We begonnen de dag bij het stadhuis waar de Sint vanaf zijn stoomboot het land op kwam. Natuurlijk werd hier veel gezongen! Daarna zijn we naar een plein gelopen waar we samen met de vriendin van me neef, haar kinderen en haar schoonmoeder (mijn tante), Sinterklaas in zijn koets hebben opgewacht.

Zien hoe wij deze middag hebben beleefd?

 

Pietendisco & Sinterklaas ontmoeten!

Afgelopen zondag besloten we naar de Pietendisco in Kasteel de Haar te gaan. Maar voor we naar de disco gingen mochten we eerst op bezoek bij Sinterklaas zelf! In Kasteel de Haar gingen wij opzoek naar de kamer van de Sint, net op tijd voor het bezoek kwamen we aan! We werden opgewacht door een Piet die ons de kamer binnenliet en niet veel laten kwam ook Sinterklaas de kamer binnen. De aanwezige kinderen zongen uit volle borst en mochten hem vragen stellen. Aan het eind van het bezoek mochten alle kinderen nog met Sinterklaas op de foto. Na het bezoek liepen we nog door een aantal prachtige kamers van het kasteel op weg naar de uitgang. De Pietendisco was namelijk in de naastgelegen kapel en daar heeft Emma flink gedanst!

Zien hoe wij deze dag hebben beleefd?

 

Sinterklaas op school en pakjesavond!

Vandaag is het voor Emma dan eindelijk zo ver, pakjesavond! Natuurlijk moet ze vandaag ook gewoon naar school, maar het is geen gewone dag op school. Sinterklaas komt namelijk langs! Vanwege het bezoek van de Sint zijn de kinderen ook eerder vrij. Vanavond vieren we thuis pakjesavond! Fedor zijn vader en zus en mijn moeder en zusje komen langs om dat met ons te vieren. Sinterklaas zelf komt ook langs om Emma haar kadootjes te brengen, we kijken dus uit naar een gezellige pakjesavond!

Hoe gaan jullie pakjesavond vieren? Of hebben jullie dit al gevierd?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *