Musea | Verslag

Winter in het Nijntje museum

12 december, 2017

Het Nijntje museum is Emma’s favoriete museum en deze wordt iedere winter omgetoverd tot het Nijntje wintermuseum. In het Nijntje wintermuseum waren wij nog niet geweest, een bezoekje stond dus hoog op Emma’s lijstje. Het zal jullie niet zijn ontgaan dat er flink wat sneeuw is gevallen. Hier begon het echt flink te sneeuwen op de dag dat wij het Nijntje wintermuseum zouden bezoeken. Emma had hier zo naar uitgekeken dat we ons niet door de sneeuw tegen hebben laten houden.

Winter bij Nijntje

Dat het winter is in het Nijntje museum is direct te zien aan Nijntje zelf, zij is voorzien van een warme muts. Als je binnen komt, kom je direct bij het huisje van Nijntje. Op het schuurtje in de tuin ligt een flinke laag sneeuw en in de tuin zelf kan je een sneeuwpop puzzel bouwen.

nijntje kerstboom
Emma versiert de kerstboom op de zijkant van het schuurtje.

 

Vragen en opdrachten

Er zijn een aantal kastjes die je kunt openen. Hierin kun je vragen en opdrachten vinden die ook zijn aangepast op het winterthema. Zo is er een kastje waar je de sneeuwballen moet tellen, en een kastje waar je moet vertellen wat Nijntje en Nina dragen als ze in de winter buiten spelen.

nijntje opdrachten

 

Langlaufen of sleetje rijden

Op de bovenste verdieping van het Nijntje museum is natuurlijk ook nog van alles te zien en te beleven. Je kunt er gezellig knutselen naast de kerststal en de wegen waarop je normaal kunt fietsen zijn nu bedoeld om sleetje te rijden of te langlaufen.

langlaufen nijntje museum

 

Wij hebben een ontzettend leuke middag gehad in het Nijntje wintermuseum. Nog een kleine tip, vergeet niet na sluitingstijd nog even voor de deur te wachten. Dan wordt er een winterse Nijntje animatie getoond op de gevel van het gebouw die zeker de moeite waard is!

Vind je het leuk meer van onze dag te zien? Bekijk dan het filmpje wat we hebben gemaakt!

  1. Ah wat leuk. Ik zou er graag ook nog eens naartoe gaan, ook al is onze kleuter misschien al een tikje te groot. Ach, voor Nijntje ben je nooit te groot toch? Als ze ooit de grote Nijntje-lamp in haar kamer niet meer wil, dan ga ik die gewoon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *