mirjam
Gastblog | Pretparken

Het Sprookjeswonderland van Mirjam

7 december, 2017

Mirjam blogt op eengoedverhaal.nu over alles waar haar hart sneller van gaat kloppen. Van leuke DIY’s tot heerlijke recepten en van interieurinspiratie tot uitjes voor jonge gezinnen. Mirjam is ook dol op pretparken en heeft er dan ook al heel wat bezocht. Met ons deelt ze een park die voor haar erg bijzonder is…

 

Sprookjeswonderland

sprookjeswonderland

Al van jongs af aan ben ik dol op pretparken. Wij gingen vroeger niet vaak op vakantie, maar vulden onze dagen met uitjes in eigen land. En dan kon een bezoek naar een pretpark of 2 niet ontbreken. Mijn favoriete attractiepark in Nederland is met stip op 1 De Efteling. Maar ook Euro Disney in Parijs heb ik al een paar keer bezocht en kan ik onder andere Plopsaland de Panne, Legoland Denemarken, Movie Park in Duitsland en Tivoli in Kopenhagen van mijn lijstje strepen. Maar weet je waar ik met mijn gezin veruit het meest te vinden ben? In Sprookjeswonderland Enkhuizen.

Jeugdsentiment

kabouterhuisjes

Ik denk dat Sprookjeswonderland in Enkhuizen het allereerste pretpark is dat ik ooit heb bezocht. Wij woonden er namelijk vlakbij. En omdat een entreeticket niet veel geld kostte (nu nog steeds niet trouwens), ging mijn moeder er graag een rondje met mij wandelen. In mijn fotoboeken van vroeger zie je veel foto’s van mij bij de kabouterhuisjes. Eerst nog kijkend vanuit de buggy, later op mijn teentjes door de ramen turend en zelfs tot ik moest bukken om de kabouters nog te kunnen zien. En het leuke is: Dezelfde foto’s maak ik nu van mijn kinderen!

Omdat Sprookjeswonderland vlakbij oma is, doen we met z’n allen regelmatig een rondje door het park. Het is niet groot en het is er ook nooit zo ontzettend druk, zoals bij de grotere attractieparken. Er zijn een paar restaurants waar je een hapje kunt eten, maar ook het meebrengen van je eigen versnaperingen wordt hier aangemoedigd. Ze hebben zelfs meerdere picknickplaatsen (zowel in de openlucht als overdekt) waar je meegebrachte lunch kan oppeuzelen. Hier vind je geen wilde achtbanen of spectaculaire shows. En dat kneuterige daar ben ik nou zo dol op!

Sprookjeswinterland

wintersprookjesland

Ons volgende bezoekje staat alweer gepland. Want rond de feestdagen komt het kleine pretpark voor even uit zijn winterslaap en kun je hier genieten van Sprookjeswinterland. Er lopen sprookjesfiguren rond, het hele park is in kerstsfeer en op iedere hoek kun je wel een kopje warme chocolademelk met slagroom drinken. Wij hebben er nu alweer zin in en we zingen al weken de liedjes van Vadertje Tijd (de cd is verkrijgbaar in het park) uit volle borst. Zelfs onze oudste zoon die inmiddels al 11 is, vraagt regelmatig wanneer we weer naar Sprookjeswonderland gaan. Want ook al is het attractiepark voornamelijk ingericht voor kleine kinderen, sommige attracties zoals de Hekspeditie en het schommelschip vindt hij toch ook nog wel erg leuk. En hij gaat ook nog graag mee om met zijn kleine broertje te spelen in één van de speeltuinen of om een rondje te doen in de oldtimers.

Ben je een keer in de buurt van Enkhuizen? Breng dan zeker een bezoekje aan dit gezellige attractiepark! Een voorproefje geef ik je alvast op m’n blog.

 

Meer weten over (winter)Sprookjeswonderland? Check de site.

 

Tip! Lees ook: De ExtraTERRORestrial Alien Encounter van Anna-Marie

Wil jij ook een keer vertellen over jouw favoriete attractie(s) of pretpark? Mail naar daisydingen@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *